ßßß
Sałatka na lunch z bobem i fasolką szparagowąSkładniki:2 garści bobu,po jednej garści zielonej i żółtej fasolki szparagowej1,5 pomidora,kilka pomidorków koktajlowych,kilka gałązek natki pietruszki i szczypioru,po łyżce świeżych ziół: oregano, tymianku,łyżka masła.
Przygotowanie:Z fasolki poodkrajać końcówki i łyko, przemyć na sitku i ugotować do miękkości.Bób przemyć i również ugotować do miękkości.Na patelni rozpuścić masło i wrzucić poszatkowane zioła, a następnie pokrojone w kostkę pomidory (oprócz koktajlowych, te przekroić na pół i zaczekać z ich wrzuceniem). Smażyć przez 5-10 minut, powinny zmięknąć i puścić cały sok.Wrzucić fasolkę, bób i pomidorki koktajlowe a także szczypior i natkę.Doprawić do smaku solą.Smacznego!