Wykonanie
Co takiego dobrego można zjeść w pracy w taki upalny dzień jak dziś? Świetnym rozwiązaniem będzie
sałatka z
bobu,
fasolki szparagowej i
pomidorów z dodatkiem świeżych
ziół. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Będzie smaczna również na ciepło, po podgrzaniu. Podaję przepis na dwie porcje.
Sałatka na lunch z
bobem i
fasolką szparagowąSkładniki:2 garści
bobu,po jednej garści zielonej i
żółtej fasolki szparagowej1,5
pomidora,kilka
pomidorków koktajlowych,kilka gałązek
natki pietruszki i
szczypioru,po łyżce świeżych
ziół:
oregano,
tymianku,łyżka
masła.

Przygotowanie:Z
fasolki poodkrajać końcówki i łyko, przemyć na sitku i ugotować do miękkości.
Bób przemyć i również ugotować do miękkości.Na patelni rozpuścić
masło i wrzucić poszatkowane
zioła, a następnie pokrojone w kostkę
pomidory (oprócz koktajlowych, te przekroić na pół i zaczekać z ich wrzuceniem). Smażyć przez 5-10 minut, powinny zmięknąć i puścić cały sok.Wrzucić
fasolkę,
bób i
pomidorki koktajlowe a także
szczypior i
natkę.Doprawić do smaku
solą.Smacznego!