ßßß
Składniki:Kruchy spód z przepisu na ciasto jaglano-owsiane do tarty1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,1 brokuł (ok 500g), ugotowany na parze,1 mała cukinia,3 szalotki,150 ml śmietanki 12 lub 18%,1 łyżeczka przyprawy curry,1 łyżeczka suszonych liści kolendry,1/4 łyżeczki mielonej kozieradki,sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:1) Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni w opcji termoobiegu.2) Połowę ugotowanego na parze brokuła przekładamy do blendera i miksujemy, resztę rozdzielamy na mniejsze kawałki.3) Zmiksowanego brokuła mieszamy w misce ze śmietanką oraz przyprawami. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i całość dokładnie mieszamy.4) Cukinie i szalotki kroimy w plastry.5) Na podpieczonym spodzie do tarty układamy warstwę masy jaglano-brokułowej, następnie układamy szalotkę oraz cukinię i przykrywamy resztą masy.6) Pieczemy w piekarniku przez około 25 minut.Smacznego!
Organizator: Izzy