ßßß

Składniki:1 opakowanie kopytek w 3 kolorach (mogą też być zwykłe), około 500 g,1 duża cukinia,2 średnie pomidory,1 średnia cebula,4-5 gałązek świeżego tymianku,200 ml śmietanki kremówki 30%,1/2 łyżeczki białego pieprzu,1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu,szczypta suszonego oregano,sól,1 łyżka oleju do smażenia,parmezan do posypania.
Przygotowanie:Cebulę, cukinię i pomidory pokroić w drobną kostkęNa patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę. Smażyć do zeszklenia, po czym wrzucić cukinię i smażyć mieszając tak, długo, aż cukinia zmięknie. Dodać pokrojone pomidory i mieszając całość smażyć, aż pomidory puszczą sok i zmiękną.W międzyczasie zagotować wodę na kopytka.Gdy warzywa na patelni będą gotowe dodać zioła, doprawić solą i pieprzem, po czym wlać śmietankę i zagotować. Zestawić z ognia.Ugotować kopytka i podawać z sosem na ciepło.Smacznego!