Wykonanie
Zaletami przygotowywania potraw na kamieniu solnym zwłaszcza z
mięsa i ryb jest to, że po nagrzaniu płyta kamienna utrzymuje przez dłuższy czas równomierną temperaturę a potrawy są soczyste i idealnie upieczone. Dodatkowo porcje
mięsa nie kontaktują się bezpośrednio z płomieniem, dzięki
czemu unika się częściowego powierzchniowego zwęglania. Po za tym potrawy prócz temperatury czerpią z niego
sól oraz inne naturalne bogactwa mineralne, które znajdują się wewnątrz bloków
solnych.Składniki:Filet z
łososia (ze skórą)
PieprzOliwa z OliwekKoperek,
Oregano,
BazyliaKilka plasterków
cytrynyPrzygotowanie:
Łososia doprawiamy
pieprzem, nacieramy odrobiną
oliwy z oliwek. Na wierzch dajemy kilka plasterków
cytryny, świeży
koperek,
bazylię i
oregano. Himalajski Kamień
Solny rozgrzewamy w grillu przez około 15 minut na dużej mocy. Po tym czasie grilla wyłączamy a na rozgrzany kamień wykładamy przygotowane
łososia i pieczemy na rozgrzanej
soli przez około 15-20 minut.Więcej o himalajskim kamieniu solnym możecie znaleźć na stronie DYNAMIC Centrum GrillaSummary

Recipe
NameFilety z
łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnymPublished On2014-11-09Preparation
Time30MCook
Time30MTotal
Time60MAverage Ratingno ratingBased on 0 Review(s)
