Wykonanie
A to trochę inna wersja popularnego barszczu białego :)Składniki :około 1,5 l
bulionu warzywnegozakwas
żurkowy z butelki
biała kiełbasa3 ugotowane
jajka na twardo3
ziemniaki,
marchew, 2 ząbki
czosnku2 łyżki
sosu sojowo-grzybowego Tao Taookoło 20 dag
grzybów mun, 10
pieczarekkwaśna
śmietana, 2 łyżki startego
chrzanuPrzygotowanie :Do gorącego
bulionu wrzucamy namoczone i pokrojone
grzyby mun oraz pokrojone w kostkę
ziemniaki, pokrojone w plastry
pieczarki i
marchew- gotujemy do miękkościDolewamy zakwas według smaku,
chrzan,
przyprawy, przeciśnięty
czosnek - gotujemy krótkoJuż na talerzu dodajemy po łyżce
śmietany, pokrojoną, podsmażoną
kiełbasę, rozdrobnione
jajka oraz świeżą
natkę pietruszki.Przepis z "Przepisy Kulinarne Tao Tao- Harmonia Smaków"