Tego kurczaka robiłam jakiś czas temu..no i zapomniałam jak jego robiłam..pamiętałam tyle, że kurczak -pałki , udka były zalane mlekiem..a co dalej? ..no, ale znalazłam karteczkę ze składnikami...niby składników nie wiele, ale jak się ma krótką pamięć...takie są skutki ...Tak więc od razu podaję co i jak bo znów zapomnę..Taki kurczak był naprawdę pyszny..4 udka , pałki2 ząbki czosnku1 łyżka musztardy rosyjskiej Develey1/2 szkl.mlekasólprzyprawa do kurczaka Knorr3 łyżki mąki1 łyżeczka papryki słodkiej1/2 łyżeczki curryMleko wymieszać z solą , przyprawą , musztardą i czosnkiem.Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie włożyć do mleka i odstawić na kilka godzin do lodówki.[ u mnie kurczak marynowany był w misce Tupperware].Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, u mnie była to blaszka z siatką i oliwy nie dawałam.Mąkę wymieszać z papryką i curry .Obtoczyć wyjętego i osączonego z mlekakurczaka.Ułożyć kurczaka i piec 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni. W połowie pieczenia kurczaka obrócić i piec do zrumienienia.