Wykonanie
            
Dziś na obiad były pyszne kotlety mielone z 
pieczarkami ..z dodatkiem 
soli czosnkowej Prymat .
Sól czosnkowa zastępuje zwykłą 
sól , ale ma charakterystyczny smak i zapach..kotleciki wyszły pyszne..70 dkg 
mięsa mielonego1 
cebula30 dkg 
pieczarek1 czerstwa 
bułka1 szkl.
bulionu2 
jaja1 łyżka 
mieszanki przypraw1 łyżeczka 
soli czosnkowej Prymat
Cebulę i 
pieczarki pokroić w kostkę i zeszklić na 
oliwie.
Bułkę namoczyć w 
bulionie.Do 
mięsa wbić 
jajka, dodać 
sól i 
przyprawy ,odciśniętą 
bułkę i 
pieczarki z 
cebulą. Wszystko wymieszać.Z masy 
mięsnej formować zmoczonymi rękoma niewielkie kulki, następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący tłuszcz i smażyć.
Sól czosnkowa Prymat to 
przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu. Jest idealnie zharmonizowanym połączeniem 
soli jodowanej oraz mielonego 
czosnku. Nieodzowna w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie 
czosnkowego i słonego smaku. Może być oryginalnym składnikiem wielu smacznych potraw 
mięsnych, 
rybnych lub tych, przygotowanych na bazie warzyw.
Sól czosnkowa może być stosowana jako substytut zwykłej 
soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków 
mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych 
sosów, warzyw, 
grzybów, 
twarogów, past, sałatek a także do potraw z grilla. Znakomicie smakuje 
sok pomidorowy wzbogacony słono - 
czosnkowym smakiem. Nawet najprostszą kanapkę można urozmaicić, dodając do niej 
soli czosnkowej. Dzienne zapotrzebowanie organizmu na 
sól wynosi 5 gramów.