Jakiś czas temu szukałam ciekawych przepisów na chleb i znalazłam ..[zapisałam przepis, ale niestety nie zapisałam gdzie ten przepis znalazłam] ale dopiero dziś skusiłam się na ten chlebek [ ja zmieniłam ciut składniki] .....i takim oto trafem kuchnia amerykańska znów zagościła w moim domu..Chlebek jest z lekką nutą słodyczy, a to za sprawą syropu klonowego ..świeżo upieczony chlebek i kubek zimnego mleka..pycha..115 g mąki pszennej pełnoziarnistej500g mąki pszennej1,5 łyżeczki soli1,5 łyżeczki cukru1,5 łyżeczki suszonych drożdży50g masła410 ml wody3 łyżki syropu klonowego50 g płatków owsianych3 łyżki otrębów żytnich prażonychWlać wodę do formy, wlać syrop klonowy , wsypać mąkę. Do jednego kąta formy wsypać sól, do drugiego cukier, do trzeciego masło. W środku mąki zrobić małe zagłębienie i wsypać do niego drożdże.Usta wić maszynę na program 1. .