Kisiel można kupić w sklepie..ale po co??przecież można zrobić samemu w domu ..a taki własnej roboty jest dużo lepszy....w sezonie można użyć świeżych owoców..a u mnie z mrożonymi truskawkami..25 dag truskawek [użyłam mrożonych]3 łyżki cukrucukier waniliowy3 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki soku z cytryny2 szkl.wody1 1/2 szkl. wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać truskawki i gotować 5 minut, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mąkę rozprowadzić w 1/2 szkl. zimnej wody i powoli wlewać do gorącego przecieru z truskawek. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, do chwili, gdy kisiel zgęstnieje.Ilość cukru w zależności od gustu..wody zresztą też ..jedni lubią kisiel płynny , a np.mój mąż bardzo gęsty..Przepis dodaje do akcji: Mistrzowie patelniDomowy kisiel lub budyń