Wykonanie


Poprzednio wrzucałam przepis na
kurczaka Teriyaki więc tym razem pokażę Ci przepis na
wołowinę z takim samym sosem.Pewnie za chwilę zlecą się hejterzy, którzy ten przepis zaczną krytykować ale ja i tak uważam, że powinam go pokazać. Po pierwsze jest szybki, po drugie bardzo prosty, po trzecie składniki do niego dostaniesz w każdym większym markecie. No i po czwarte wyszły mi bardzo fajne zdjęcia.Wpis nie jest sponsorowany. Po prostu uwielbiam tą firmę.


Składniki:
wołowina pokrojona na drobny gulasz
sos teriyaki Blue Dragon
makaron – ja użyłam Blue Dragon ale może być jakiejkolwiek firmy
olej do smażeniawarzywa:
cebula,
papryka,
szalotka – ja tym razem nie dodałam, ale Tobie radzę to zrobić
Wołowinę myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobny gulasz. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym
oleju. Dodajemy warzywa (również drobno pokrojone) i smażymy przez chwilę. Dodajemy saszetkę sosu i gotujemy jeszcze przez minutę. Dodajemy ugotowany według przepisu na opakowaniu
makaron. Chwilę smażymy. Podajemy z
kolendrą.