ßßß

Kolejny przepis, który wykonałam dla moich gości z Winiary w ramach akcji, którą możecie śledzić na facebooku. Tym razem szybki przepis na bardzo syty obiad we włoskim stylu. Cannelloni z mięsem mielonym a wszystko to polane sosem bolońskim.
Zdjęcia: WINIARYSkładniki:canneloni1kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1/2 pęczka natki pietruszki1 ząbek czosnku1 cebula posiekana1 jajko – surowesólpieprz2 kulki mozzarelli pokrojone w kostkęsos boloński winiaryparmezanMięso, pietruszkę, jajko, czosnek, cebulę i mozzarellę wkładamy do misy malaksera. Siekamy na taką gęstość jaka nam pasuje. Im konsystencja bardziej przypomina masę podobną do plasteliny tym łatwiej nadziewają się rurki cannelloni.Farsz wkładamy do rurek a te układany w naczyniu do zapiekania np do lasagne. Polewamy sosem bolońskim przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Posypujemy parmezanem. Wkładamy do piekarnika na około 40 minut (makaron nie może być surowy ani zbyt spieczony) na 180 stopni.