ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni z mięsem zapiekane z sosem bolońskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni z mięsem zapiekane z sosem bolońskim
Składniki
Mięso mielone wieprzowe
Natka pietruszki
Czosnek
Cebula
Jajko
Sól
Pieprz
Ser mozarella
Sos boloński
Winiak
Parmezan
Wykonanie
Kolejny przepis, który wykonałam dla moich gości z
Winiary
w ramach akcji, którą możecie
śledzić
na facebooku. Tym razem szybki przepis na bardzo syty obiad we włoskim stylu.
Cannelloni
z
mięsem mielonym
a wszystko to polane
sosem bolońskim
.
Zdjęcia:
WINIARY
Składniki:canneloni1kg
mięsa mielonego wieprzowo
-wołowego1/2 pęczka
natki pietruszki
1 ząbek
czosnku
1
cebula
posiekana1
jajko
– surowe
sól
pieprz
2 kulki
mozzarelli
pokrojone w kostkę
sos boloński
winiary
parmezan
Mięso
,
pietruszkę
,
jajko
,
czosnek
,
cebulę
i
mozzarellę
wkładamy do misy malaksera. Siekamy na taką gęstość jaka nam pasuje. Im konsystencja bardziej przypomina masę podobną do plasteliny tym łatwiej nadziewają się rurki
cannelloni
.Farsz wkładamy do rurek a te układany w naczyniu do zapiekania np do lasagne. Polewamy
sosem bolońskim
przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Posypujemy
parmezanem
. Wkładamy do piekarnika na około 40 minut (
makaron
nie może być surowy ani zbyt spieczony) na 180 stopni.
Źródło:
http://kulinarnapiniata.pl/cannelloni-z-miesem-zapiekane-z-sosem-bolonskim
Przepisy powiązane
Burgery z cebulką i pietruszką
Jajecznica z chorizo
Carbonara z szynką.
Placuszki z cukinii
Placuszki dyniowe w wersji wytrawnej
Składniki powiązane (0)