Wykonanie
Podejrzałam taki
ryż w kuchni tv, spodobał mi się i zrobiłam go już dośc dawno. Zdjęcie czekało sobie w komputerze, aż doczekało się zielonej akcji i jest jak znalazł !
Biały ser wykorzystany w tym daniu był inny, ale autorzy audycji powiedzieki, że w smaku jest zbliżony do
fety, więc ja wykorzystałam
fetę właśnie.Ugotowany
ryższpinak świeży lub mrożony ( ja miałam ten ostatni)łyżeczka
garam masalikawałek
fetyolej2 -3 ząbki
czosnkusól, pierz,
gałka muszkatołowaNa rozgrzany
olej wrzucamy rozdrobniony
czosnek i szklimy go razem z
przyprawami, oprócz
soli. Wrzucamy na to
szpinak, smażymy kilka minut, nie przykrywając, bo straci kolor. Na koniec solimy do smaku i wkruszamy
fetę.Podajemy z
ryżem. Pyszne to jest bardzo i szybkie w przygotowaniu. Ha, już wiem, komu sie spodoba… Smacznego Aga !