Wykonanie

Powoli mija
pora na
rabarbar, kompoty robię już z innych
owoców, chcę jeszcze pokazać, jakie robiłam na bazie
rabarbaru- może jeszcze się komuś przyda. Ten pierwszy , na zdjęciu powyżej jest z dodatkiem
syropu z kwiatów czarnego bzu.4-5 łodyg
rabarbaru2 łyżki
cukru2 łyżki
syropu z kwiatów czarnego bzu
Rabarbar kroimy na kawałki , zalewamy
wodą , dodajemy
cukier i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut od zagotowania. Studzimy, dodajemy
syrop z bzu, mieszamy.I drugi :4-3 łodyg
rabarbaru4łyżki
cukru2-3
jabłkaszczypta
cynamonuRabarbar kroimy na kawałki , zalewamy
wodą , dodajemy obrane i pokrojone
jabłka,
cynamon,
cukier i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut od zagotowania. Studzimy.

Trzeci jest podobny, tylko bez
cynamonu – dodałam za to garść pierwszych
czereśni :

A na koniec sympatyczna piosenka o
rabarbarze do posłuchania : klikKompoty dodaję do rabarbarowej akcji :