ßßß Cookit - przepis na MUS JABŁKOWO-CYNAMONOWY

MUS JABŁKOWO-CYNAMONOWY

nazwa

Składniki

Wykonanie

składniki na 1-2 porcje:
- 3 średnio słodkie jabłka
- łyżka cynamonu
- 3 płaskie łyżki cukru
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wrzucić jabłka do rondla, posypać cukrem i cynamonem, zalać wodą (ok. 1 szklanki). Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i przykryć rondel. Dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając.
Jeszcze gorące można wrzucić do słoika, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić, albo wyłożyć do miseczki, poczekać aż troszkę przestygnie i zjeść :) ewentualnie można użyć musu do ciasta.
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2010/08/Mus-jablkowo-cynamonowy.html