Wykonanie
Dzisiaj naszła mnie ochota na szarlotkę. Szybki spis potrzebnych składników i do dzieła. Dodam, że to moja pierwsza szarlotka w życiu:)

Składniki:kruche ciasto750 g
jabłek100 g
cukru2 łyżeczki
cynamonuWykonanie:Przygotowujemy sobie kruche ciasto, które dzielimy na 2 części w stosunku 2/3 i 1/3
Jabłka myjemy wydrążamy środki, obieramy i kroimy w kostkę.
Cukier mieszamy z
cynamonem, wsypujemy do
jabłek i mieszamy tak aby każe
jabłko było pokryte mieszanką.Tortownicę wyklejamy
ciastem.
Jabłka wrzucamy na patelnię i "prażymy" aż
cukier na jabłkach się nie skarmelizujePodsmażone
jabłka wykładamy na ciasto, na górę kruszymy mniejszą część ciasta, Jeżeli ciasto w tortownicy wychodzi ponad
jabłka zawijamy brzegi na
jabłka.Całość pieczemy w temp. ok 160 st.przez ok 30 minut.Smacznego!!!Można podawać z
lodami:)