Kolejne danie, które wypróbowałam na mojej nowej patelni grillowej Delimano. Patelnia jest ceramiczna i dobrze znosi wysokie temperatury. Tym razem są to roladki z piersi kurczaka, z zółtym serem i musztardą francuską, przyprawione pieprzemziołowym i ziołami prowansalskimi.4 filety z kurczaka4 plastry sera żółtego4 łyżeczki musztardy francuskiejsól, pieprz czarny i ziołowy, zioła prowansalskieFilety lekko rozbiłam i przyprawiłam. Na każdym rozsmarowałam musztardę francuską i położyłam plaster żółtego sera. Zawinęłam je w roladki.Patelnię posmarowałam dosłownie kilkoma kroplami oleju za pomocą pędzelka i mocno rozgrzałam. Kładłam roladki złączeniem na dół, żeby się nie rozpadały.Grillowałam po kilka minut z obu stron.Wyszły pyszne, z wierzchu chrupiące, w środku ser rozpływał się i smakowo pasował do musztardy. Polecam z czystym sumieniem.Smacznego !