Wykonanie
śmietana 30 %, 250 mlszklanka
jogurtu3-4 łyżki mielonego
twarogu2 czubate łyżki
żelatynytrochę
mleka3-4 łyżki
cukru-pudruszklanka
jagód i
malintrochę musu
wiśniowo-
jabłkowego do dekoracjiNajpierw zmiksowałam
ser z łyżką
cukru- pudru. Ubiłam
śmietanę, też z łyżką, to samo zrobiłam z
jogurtem. Zmieszałam wszystko, nie miksując.
Żelatynę zalałam zimną przegotowaną
wodą, żeby namokła.
Potem dodałam trochę zimnego
mleka i wstawiłam do kuchenki na 300 W na minutę. Energicznie zamieszałam, do rozpuszczenia i wystudziłam. Dodałam do masy
serowo-śmietanowej i na koniec wmieszałam ostrożnie opłukane
owoce.Włożyłam do formy i wstawiłam do lodówki. Zdjęcie zrobiłam po dwóch godzinach – dał sie kroić, lecz nie był ścisły – zrobił się taki po dalszych dwóch godzinach w lodówce. Najlepiej więc go zrobic na noc. Posmarowałam
musem jabłkowo-
wiśniowym ( przetarte
owoce z kompotu) i ozdobiłam
owocami. Nie był bardzo słodki, ale dobry na upały. Jeśli chcecie, to dodajcie więcej
cukru. Smacznego!