Wykonanie

U nas w domu wszyscy uwielbiają farsz do wigilijnych uszek na bazie gotowanej
fasoli i
suszonych grzybów oraz smażonej
cebuli. Robię go zawsze sporo i mimo pokaźnej ilości uszek ( około 100) zawsze trochę zostaje. Ten farsz jest tak pyszny, że wykorzystuję go do nadziewania różnych dań, nawet
mięsnych roladek. W tym roku skorzystałam z prezentu od Lubelli , w którym dostałam m. in.
makaronowe muszle. Nadziane uszkowym farszem i polane
grzybowym sosem smakowały doskonale.opakowanie
makaronu conchiglioni ( duże muszle ) – miałam Lubellikubek farszu od uszek
sos grzybowy :2 łyżki
margaryny2 łyżki
mąki ( z czubkiem)1, 5 szklanki
wywaru od gotowania
suszonych grzybówŁyżeczka
przyprawy warzywnejsól,
pieprz świeżo zmielony
Margarynę rozpuściłam na patelni, wsypałam
mąkę,
przyprawę warzywną i mieszając zrobiłam rumianą zasmażkę . Rozprowadziłam ją mieszając dokładnie zimnym
wywarem z
grzybów. Po zagotowaniu chwilę jeszcze pogotowałam. Doprawiłam
solą i
pieprzem.Muszle ugotowałam według przepisu. Farsz od uszek podgrzałam, nadziałam nim ciepłe ugotowane conchiglioni. Polałam
sosem grzybowym.Nadziewane muszle zawsze doskonale smakują, ale z takim farszem i sosem były znakomite.Smacznego !