Wykonanie

Robiłam już kiedyś podobne ciasto, to jednak jest nieco inne, więc podaję przepis. Bazą są
płatki owsiane i
mąka pełnoziarnista. Ciasta wegańskie nie mają
jajek, więc dodaję do nich coś wilgotnego, żeby miały dobrą konsystencję. Tutaj obok startych
jabłek dorzuciłam nieco puree z jadalnych
kasztanów. Wyszło bardzo smaczne ciasto o ciekawym smaku i fakturze.szklanka
płatków owsianychszklanka
mąki pełnoziarnistejłyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szklanki
brązowego cukru1/4 szklanki zwykłego
cukru1/4 szklanki
olejupół łyżeczki
cynamonu1/2 szklanki puree z
kasztanów2
jabłkaPuree zrobiłam z upieczonych
kasztanów jadalnych, które zmiksowałam.Suche składniki zmieszałam w misce, dodałam mieszając
olej, puree z
kasztanów i starte na tarce o grubych oczkach
jabłka . Włożyłam ciasto do natłuszczonej formy i piekłam w 180 C około pół godziny.Ciasto wyszło bardzo smaczne,
kasztany dały mu ciekawy posmak. Podjadali wszyscy, mimo, ze wegańskie.Smacznego !