Dawno nie robiłam nuggets z kurczaka. Domowe nuggets z kurczaka nie da się porównać do kupnych, których ja niestety nie trawie. Nuggets z kurczaka są bardzo proste w przyrządzaniu, można je przyprawić na wiele sposobów, smakują po prostu bosko. Znowu zabłysnęłam w oczach moich dzieci.Jeśli lubicie potrawy z kurczaka na ostro wypróbujcie przepis na kurczak tandoori lub roladki z kurczaka .Składniki:600 g filetów z kurczaka2oo ml startego parmezanu2 łyżki mieszanki francuskich ziół150 tartej bułki3 ząbki czosnku120 g masłasol i pieprz do smakuWykonanie:Rozpuść masło i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki i oprósz pieprzem, sola i ziołami.Następnie zamocz każdy kawałek w maśleczosnkowym i obtocz w tartej bułce, wymieszanej z utartym parmezanem.Tak przygotowane nuggets ułóż na blaszy pokrytej pergaminem i piecz w piekarniku na 200ºC (termoobieg) przez 20 minut. Możesz raz odwrócić na druga stronę.Polecane przepisyTureckie chlebki z nadzieniem z kurczakaLunchbox i przepis miesiącaCo to jest cacciatore?Szybko i tanioKotleciki mielone z kurczaka w pomidorowym sosie