ßßß
Uwielbiam grzyby w każdej postaci, a pieczarki szczególnie. Grzyby są tak smaczne, że można je spożywać świeże, marynowane, gotowane lub pieczone. Grzyby to również fantastyczny dodatek do wielu potraw.O to przepis na faszerowane pieczarki panierowane w tartej bułce. W sam raz na przekąskę czy danie do bufet u.Składniki:15 sztuk15 pieczarek, świeżych1 cebula3 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej1 jajko1 ½ dl tartej bułkiolej do smażeniaWykonanie:Obierz grzybów. Odkrój i wydrąż kapelusz bez jego uszkodzenia.Posiekaj resztki pieczarek. Posiekaj również cebulę i pietruszkę na niemal mikroskopijnej wiekości kostkę.Podsmaż cebulę, pieczarki i pietruszkę w niewielkiej ilości oleju, dopraw solą i pieprzem.Wypełnij kapelusze grzybów farszem, zanurz w jajku, a potem obtocz w bułce.Smaż grzyby w oleju na złoty kolor po obu stronach.Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.Podawaj grzyby na ciepło same lub jako dodatek
Jarskie jedzonko w sam raz po świętach
Polecane przepisyKruche pierogi z grzybamiPierogi ,my loveZapiekane daktyle z serem chèvreBarszcz czerwony z pasztecikiem grzybowymMini zapiekanki ziemniaczane