ßßß Cookit - przepis na Nadziewane pieczarki na przekąskę

Nadziewane pieczarki na przekąskę

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam grzyby w każdej postaci, a pieczarki szczególnie. Grzyby są tak smaczne, że można je spożywać świeże, marynowane, gotowane lub pieczone. Grzyby to również fantastyczny dodatek do wielu potraw.
O to przepis na faszerowane pieczarki panierowane w tartej bułce. W sam raz na przekąskę czy danie do bufet u.
Składniki:
15 sztuk
15 pieczarek, świeżych
1 cebula
3 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej
1 jajko
1 ½ dl tartej bułki
olej do smażenia
Wykonanie:
Obierz grzybów. Odkrój i wydrąż kapelusz bez jego uszkodzenia.
Posiekaj resztki pieczarek. Posiekaj również cebulę i pietruszkę na niemal mikroskopijnej wiekości kostkę.
Podsmaż cebulę, pieczarki i pietruszkę w niewielkiej ilości oleju, dopraw solą i pieprzem.
Wypełnij kapelusze grzybów farszem, zanurz w jajku, a potem obtocz w bułce.
Smaż grzyby w oleju na złoty kolor po obu stronach.
Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawaj grzyby na ciepło same lub jako dodatek
Jarskie jedzonko w sam raz po świętach
Polecane przepisy
Kruche pierogi z grzybami
Pierogi ,my love
Zapiekane daktyle z serem chèvre
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Mini zapiekanki ziemniaczane
Źródło:http://codojedzenia.pl/nadziewane-pieczarki-na-przekaske