Wykonanie

Uwielbiam
grzyby w każdej postaci, a
pieczarki szczególnie.
Grzyby są tak smaczne, że można je spożywać świeże, marynowane, gotowane lub pieczone.
Grzyby to również fantastyczny dodatek do wielu potraw.O to przepis na faszerowane
pieczarki panierowane w
tartej bułce. W sam raz na przekąskę czy danie do bufet u.Składniki:15 sztuk15
pieczarek, świeżych1
cebula3 łyżki
natki pietruszki, drobno posiekanej1
jajko1 ½ dl
tartej bułkiolej do smażeniaWykonanie:Obierz
grzybów. Odkrój i wydrąż kapelusz bez jego uszkodzenia.Posiekaj resztki
pieczarek. Posiekaj również
cebulę i
pietruszkę na niemal mikroskopijnej wiekości kostkę.Podsmaż
cebulę,
pieczarki i
pietruszkę w niewielkiej ilości
oleju, dopraw
solą i
pieprzem.Wypełnij kapelusze
grzybów farszem, zanurz w
jajku, a
potem obtocz w
bułce.Smaż
grzyby w
oleju na złoty kolor po obu stronach.Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.Podawaj
grzyby na ciepło same lub jako dodatek

Jarskie jedzonko w sam raz po świętach

Polecane przepisyKruche pierogi z
grzybamiPierogi ,my
loveZapiekane
daktyle z
serem chèvreBarszcz czerwony z pasztecikiem
grzybowymMini zapiekanki ziemniaczane