ßßß
Kokosowa pannacotta z ananasemSkładniki:200 ml kokosowego mleka200 ml śmietanki75 g cukru2 listki żelatyny ( 1łyżeczka w proszku)Karmelizowany ananas1 ananas1 łyżka masła2 łyżki brązowego cukru1 łyżeczka soku z limonki1 łyżka malibuWykonanie:Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez pół godziny.Zagotuj mleko kokosowe,śmietankę i cukier. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia.Przelej pannacotta do miseczek lub filiżanek jak u mnie i wstaw do lodówki na dwie godziny.Podgrzej masło z cukrem w rondelku, dodaj pokrojony ananas i sok z limonki. Na koniec wlej likier. Podaj pannacottę z karmelizowanym ananasem.Polecane przepisyPomarańczowy budyń na deserWypieki bez pieczenia – kuleczki czekolado owsiankowe z malibuDeser gino…jeszcze więcej jeżynPyszny deser na sobotni wieczór