Jeszcze jest czas!Jesli jeszcze ci brakuje pomyslow na zimne przekaski to proponuje roladki ze swiezego ogórka wypelnione owczym serem . Takie roladki prezentuje sie i smakuja naprawde super.Moj zimny bufet na sulwestrowy wieczor powoli przywiera na ilosci, a co wiecej sie w nim znajdzie dowiecie sie juz jutro.Przepis na roladki ogórka z owczym seremSkladniki: na 10 roladek1 podluzny ogorek100 g owczego sera1 lyzka kwasnej smietany2 suszone pomidoryszczypta pieprzu kajenskiegoewentualnie sol do smakuDodatkowoswieze ziola do dekoracji10 wykalaczekWykonanie:Pokroj ogorka w bardzo cienkie podluzne plastry.Ser owczy, ktory mozesz rowniez zastapic feta, rozgniec widelcem i polacz za pomoca smietany.Do masy serowej dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, dopraw pieprzem kajenskim i ewentualnie sola. Ser owczy jest juz na tyle slony, ze ja zrezygnowalam z dodatkowej soli.Uloz mase serowa na poczatku ogorkowego plastra i zroluj. Wbij wykalaczke.Polecane przepisyZapiekane daktyle z serem chèvreRoladki z kurczaka z pomidorowym spaghettiWegetariańska pizza z serem owczym i ziolamiDrożdżowe pierogi ze świątecznych resztekDeser gino