ßßß
Składniki:1 podłużna foremka 30 cm400 ml mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia50 g masła150 ml cukru50 ml brązowego cukru250 ml masła arachidowego1 jajkonasiona z pół laski waniliowej250 ml mlekaWykonanie:Utrzyj masło z cukrami i wanilią. Dodaj masło arachidowe i połącz w całość. Następnie dodaj mleko i jajko, wymieszaj ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach.Przesiej mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj delikatnie z masą maślaną.Wyłóż ciasto do foremki pokrytej pergaminem i piecz na 160ºC na termoobieg lub 175ºC bez termoobiegu, przez około 50 minut lub do suchego patyczka.Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw w formie przez 15 minut, a potem wyjmij na metalową kratkę do całkowitego ostudzenia.
Polecane przepisyKrajanka cytrynowo jogurtowa z kruszonkąCiasto kokosowe z agrestemUcierana babka cytrynowa z makiem