Wykonanie
Dzisiaj nie było weny na przygotowanie pięknie wyglądającego obiadu, więc postanowiliśmy z S. wyciągnąć z lodówki to, co się da i zrobić coś na szybko.Z wczorajszego dnia zostało nam trochę
makaronu, który było żal wyrzucać.Z całą pewnością danie jest doskonałe dla leniwych, a przede wszystkim dla tych, którzy nie liczą kalorii...Oznacza to, że powinnam przez następne 10 obiadów zajadać sałatki ;/Gotowe danie nie powala wyglądem, ale jest sycące i bardzo smaczne.

Składniki na 2 porcje:garść ugotowanego
makaronukiełbasa (użyłam 2 małych śląskich)średniej wielkości
cebulaspora garść
pieczarekkukurydza w puszcejajkomajeranekoreganopapryka ostraketchupsól i
pieprz do smaku


Na patelni podsmażany pokrojoną w talarki
kiełbasę, dodajemy
cebulę i całość dusimy. Po ok. 3 min. dorzucamy obrane i pokrojone
pieczarki oraz trochę
kukurydzy z puszki. Jak
pieczarki się podsmażą dodajemy ugotowany
makaron i smażymy kolejne 2-3 min. Na koniec dodajemy całe
jajko, trochę
ketchupu i
przyprawy. Całość smażymy do czasu, aż
jajko się zetnie.





No i gotowe! Bon Appétit!