ßßß
Rozpoczynamy od wstawiania wody na makaron, lekko ją solimy do smaku i dodajemy łyżkę oleju. W garnku (małym) rozpuszczamy masło i wlewamy całą zawartość puszki pomidorów. Ponieważ są w kawałkach – miksujemy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (lub pokrojony w bardzo drobną kosteczkę). Przyprawiamy szczyptą soli, cukru, oregano i bazylią – tych ostatnich ja dodaję raczej sporo (pół płaskiej łyżeczki cukru, szczyptę soli, po czubatej łyżeczce oregano i bazylii). Gotujemy.W tym momencie możemy już wrzucić makaron do wrzątku i gotujemy go według instrukcji na opakowaniu. Sos natomiast dzielimy na dwie części i do jednej, którą trzymamy na gazie, wrzucamy rozdrobniony ser. Gotujemy mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia.Ugotowany makaron odcedzamy, lecz nie przelewamy zimną wodą. Łączymy go razem z „dwoma” sosami w jednym większym garnku. Ozdabiamy wedle uznania. Smacznego