ßßß
Jeżeli chodzi o letnią propozycję śniadaniową – jest to strzał w dziesiątke, a nawet setkę! Są tak pyszne, że chciałoby się je jeść codziennieZ podanej liczby składników usmażycie około 9 placków. Świetnie nadadzą się jagody, które chwilkę „przeleżały” już w lodówce, tj. takie, których z uwagi na wygląd, nie użyjesz już do żadnego deseru, a w tych placuszkach świetnie zdadzą egzamin. Zaczynamy!Reklama1. Masło rozpuszczamy w małym rondelku i czekamy aż przestygnie (dlatego robimy to jako pierwsze)2. Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.3. Jajko roztrzepujemy w małej miseczce, dodajemy mleko i przestudzone rozpuszczone masło – całość mieszamy.4. Banana kroimy w pół-talarki.5. W dużej misce łączymy ze sobą sypkie i płynne produkty – całość starannie mieszamy łyżką, by uzyskać jednolitą konsystencję (możesz to przyśpieszyć używając miksera, ale ja nie widziałam takiej potrzeby).6. Do masy wrzucamy banana, jagody i delikatnie mieszamy.7. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pamiętaj, aby nie nakładać ich zbyt grubych, bo mogą ci się spalić, a w środku nie będą dosmażone.Na koniec opcjonalnie można polać miodem – dla mnie byłaby to za duża „bomba”
Smacznego