ßßß
Standardowo pieczarki obieramy i kroimy w dość grube plastry.Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na odrobinie oleju, a następnie dorzucamy pieczarki i smażymy razem całość do momentu, kiedy pieczarki będą delikatnie podsmażone, a nie spalone.W międzyczasie wstawimy makaron i gotujemy go al dente w lekko osolonej wodzie. Pieczarki solimy i pieprzymy do smaku, a następnie wlewamy śmietanę w kubeczku i całość razem smażymy, a potem dusimy pod przykryciem. Należy pamiętać o zamieszaniu co jakiś czas.Myjemy medaliony z indyka, solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do lodówki. Wyciągamy je i rozbijamy je przed planowanym obiadem i smażymy na „świeżo” z obu stron na złoty kolor na odrobinie oleju. By mięso było miękkie i nie „wysuszone” – robię to pod przykryciem.Makaron gotowy – kończymy sos dolewając trochę śmietany w kartoniku. Wtedy sos nabiera ślicznego, śnieżnobiałego koloru i jeszcze milszego zapachu. Całość wlewamy do garnka z odcedzonym makaronem i mieszamy. Przyprawiamy odrobiną oregano do smaku.Wykładamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym odrobinką margaryny. Na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory (solimy i pieprzymy je do smaku) i posypujemy startym żółtym serem (dość grubą warstwą).Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190’ na jakieś 20 minut – tylko po to, by się dobrze zagrzało.Jak już wcześniej wspomniałam, możemy podać z kawałkiem jakiegoś fileta i ozdobić paroma listkami świeżego oregano. Pamiętaj, by każdy dostał choć plasterek tego pysznego zapieczonego z serkiem pomidorkaSmacznego!