Wykonanie
-ciasto-Skł; 40 dkg.
margaryny40 dkg.
cukru14 dkg.
mąki ziemniaczanej14 dkg.
mąki pszennej2 łyżeczki prosz. do piecz.1 łyżeczka
amoniaku10 dkg.
orzechów mielonych10 dkg. wiórek
kokosowych10 dkg.
makuaromat cytrynowyMargarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkami, dodać
mąki, proszek i aromat oraz pianę z
białek.Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać
orzechy, do drugiej wiórki, do trzeciej
mak. Piec osobno w temp.160-180*C ok. 20-30 min.-masa orzechowa-Skł; 1 szkl.
mleka1 szkl. mielonych
orzechów1 kost.
margaryny25 dkg.
cukruOrzechy sparzyć
mlekiem, wystudzić.
Margarynę utrzeć z
cukrem, dodać stopniowo
orzechy.Przełożenie- placek
orzechowy, masa, placek
kokosowy, masa, placek makowy, polewa.