ßßß
Czas przygotowania: 30 minSkładniki:1 kg dyni3 jajka1/2 szkl. mleka 3,2%2 łyżeczki natki pietruszkimąka pszenna (do zagęszczenia masy)sólolej rzepakowycukier-puderPrzygotowanie :Obraną dynię kroimy na paski, które ścieramy na tarce (na średnich oczkach). Do utartej masy dodajemy jajka, mleko, natkę pietruszki i sól, energicznie mieszamy, zagęszczamy mąką pszenną i odstawiamy na 10 min, żeby składniki się „przegryzły”. Placki smażymy na oleju rzepakowym do momentu zarumienienia. Usmażone placki przyprószamy cukrem-pudrem. Gotowe!The following two tabs change content below.BioOstatnie wpisyInformacje o M.Uwielbiam gotować, niekoniecznie zdrowo, ale zawsze (chyba!) smacznie. Z uporem godnym maniaka kolekcjonuję książki kulinarne i moimi potrawami zadręczam całą rodzinę - na szczęście publikuję tylko udane eksperymenty :) Poza gotowaniem - czytam dużo i wszędzie, wszystko co wpadnie mi w ręce, a ze szczególnym entuzjazmem kryminały, książki psychologiczne i thrillery. Namiętnie kupuję Twój Styl i KUKBUKa. W czasie wolnym studiuję, pracuję i śpiewam partie musicalowe z Les Misérables i Chicago.Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →