ßßß
Opcjonalnie możemy dodać również kukurydzę. Proponuję jednak dodać ją na sam koniec, jako dodatek, gdy już skończymy blendowanie.Sposób przygotowania:Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy pokruszony twaróg, pokrojone jajka i por. Dodajemy 2 -3 łyżki jogurtu greckiego i całość miksujemy blenderem. Gotową pastę doprawiamy do smaku np. solą i pieprzem. Ostatnio doprawiłam mieszanką przypraw do jajecznicy i sałatek wyszło pysznie!Pastę podajemy z chrupkim pieczywem i świeżymi warzywami. Jeśli mamy niewiele czasu proponuję zaopatrzyć się w gotowe sucharki. Gdy czas nam na to pozwoli można oczywiście samodzielnie zrobić tosty z ciemnego pieczywa. Przygotowane przekąski możemy posypać suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.
Przekąska jak widzicie w sam raz na jeden kęsZachęcam do wypróbowania przy kolejnej wizycie gości.Pozdrawiam serdecznie, życząc udanego weekenduSmakUla.Podziel się...