ßßß
1,5 szklanki mąki1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoszczypta soli15 dag masła1/2 szklanki cukru2 jajka1/2 szklanki jogurtu naturalnego1 łyżka esencji waniliowej (tutaj)rafaello 12 sztuktruskawkiKrem250 g serka mascarpone1/2 szklanki śmietanki 30%2 łyżki cukru pudruMasło roztopić w garnuszku dodając cukier, ostudzićDo ostudzonego masła dodać resztę płynnych produktów.W oddzielnej misce mieszamy suche składniki.Do suchych składników wlać mokre i wymieszać za pomocą łyżki.Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami.Do papilotek wkładamy po łyżce ciasta, na to rafaello i przykrywamy pozostałym ciastem do wysokości papilotek.Muffinki pieczemy w temp. 190°C przez 15 – 20 minut.Serek mascarpone przekładamy do wysokiej miski, dodajemy schłodzoną śmietankę, cukier puder i ubijamy na sztywno.Kremem dekorujemy ostudzone muffinki.Smacznego!!

