ßßß
Babeczki ziołowe (około 20 małych babeczek)Składniki100 g mąki kokosowej100 g mąki kukurydzianej1 jajo3 białka100 g pokruszonego owczego sera feta1,5 szklanki mleka owsianego lub sojowego (nie powinno być słodkie)4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym1 łyżeczka curry1 łyżeczka słodkiej paprykiświeżo zmielony pieprz0,5 łyżeczki soli himalajskiej3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
PrzygotowanieWymieszać wszystkie sypkie składniki. W drugiej misce ubić białka na sztywno. Utrzeć jajo z oliwą i fetą i powoli dodawać sypkie składniki. Wlać mleko i mieszając delikatnie, dodać ubite białka. Całość dobrze połączyć i nałożyć łyżką do silikonowych foremek na babeczki lub innych, zwykłych foremek wysmarowanych odrobiną masła klarowanego lub tłuszczu kokosowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ̊ C i piec przez około 20-25 minut, aż babeczki się zrumienią.