ßßß



SKŁADNIKI3 szklanki mąki tortowej1 budyń śmietankowy bez cukru ( 40 g)1 szklanka drobnego cukru4 jajkaszklanka oleju rzepakowego350 g jogurtu naturalnego gęstego3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaok. 1 kg śliwek węgierek (duże)WYKONANIEŚliwki płuczemy, kroimy na pół , usuwamy pestkiJajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i jogurt i delikatnie mieszamy.Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników .Śliwki układamy na cieście i dociskamy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 minCiasto posypujemy cukrem pudrem.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.