ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim

Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.
SKŁADNIKI
pierś z kurczaka podwójna
40 dag pieczarek
20 dag. sera żółtego - dowolny
1 cebula
przyprawa do kurczak
2 opakowania ciasta francuskiego
1 łyżka masła sklarowanego
1 łyżka oleju
sól , pieprz do smaku
WYKONANIE
Piersi płuczemy, suszymy ręcznikiem. Każda przekrawamy na połowę. Dodajemy przyprawę do kurczak i dostawiamy na godzinę
W tym czasie przygotowujemy pieczarki, płuczemy kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle sklarowanym. Dodajemy pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smaku
Mięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.
Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.
Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiem
Pieczemy w piekarniku 220 st. około 30 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2014/12/piers-z-kurczaka-z-pieczarkami-w.html