Wykonanie
Przyznam ,że dieta zmusza człowieka do wymyślania czegoś dietetycznego , a jednocześnie smacznego. Coś słodkiego chodziło za mną od kilu dni, ale "szlaban" na ciasta nie pozwolił mi, bym się nimi delektowała. Tak też powstały dzisiaj placuszki z
otrąb owsianych,
rodzynek,
jabłek i pysznego sosu z mrożonych
malin. Pychotka.


SKŁADNIKI20 dag.
otrąb owsianych10 dag.
otrąb pszennych20 dag
twarogu chudego1
jabłko3
jajkapół szklanki
rodzynekszczypta
proszku do pieczeniaNa sos:15 dag.
malin mrożonych ( latem świeże)pół szklanki
jogurtu naturalnegopół łyżeczki słodziku typu
Stevia
WYKONANIE
Otręby wsypujemy do miski, dodajemy pokruszony
twaróg,
rodzynki,
jabłko pokrojone w kostkę, proszek,
jajka. wszystko dobrze mieszamy tak, by składniki się połączyły.Piekarnik ustawiamy na termoobieg 150 stopni. jeśli nie ma to 180. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wykładamy masę, formując kształt placków. Pieczemy w termoobiegu ok 20 min.Przygotowujemy sos z
malin. Jeśli wcześniej nie rozmroziliśmy
malin , to nie szkodzi. Wystarczy wrzucić do garnka i lekko podgrzać , następnie zblendować. Dodać słodzik,
jogurt wymieszać. Gotowe.



SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.