Wykonanie
Uwielbiam tą dietetyczną wersję leniwych! Kombinowałam jak je przyrządzić po tym, jak nabrałam ochoty na kluski, zobaczywszy tradycyjny przepis w jednej z gazet. Cudownie spożywać takie przysmaki i nie
mieć wrażenia, że je się tłusto czy niezdrowo. Wręcz przeciwnie - je się świetnie wpływający na organizm posiłek.
SKŁADNIKI (porcja: 6 kluseczków - kcal):50 g
twarogu chudego50 g
twarogu półtłustegomałe
jajokopiasta łyżka
otrębów pszennychPRZYGOTOWANIE:1.
Twaróg zmieszać razem z
jajkiem na masę i dodać
otręby.2. Zagotować
wodę w garnku i przykręcić na spokojne bulgotanie.3. Papkę wrzucać łyżką na gotującą się
wodę.4. Po kilku minutach wyjąć kluseczki i najlepiej zaczekać do całkowitego przestygnięcia, aby leciutko stwardniały i zachowały kształt po wcześniejszym ułożeniu.Jeśli podawać na gorąco to raczej odgrzewane.Smacznego! :)