Wykonanie
Składniki
Szparagi - 1,5 pęczka
Feta - 0,5 op.
Cebula - 1 szt
Ziemniaki - 4 szt
Wywar warzywny lub
woda - 1 L
Masło - 1 łyżka
Sól i
pieprz - do smaku
Natka pietruszki - wedle uznaniaGrzanki
Chleb - 3 kromki
Oliwa - 1 łyżka
Szparagi i
ziemniaki obieramy, następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę siekamy szklimy na
maśle. Całość wkładamy do garnka i zalewamy
bulionem (jeśli nie posiadamy możemy użyć zwykłą
wodę z dodatkiem łyżki
Vegety). Gotujemy wszystko ok 15 min., aż warzywa będą miękkie. W tym czasie możemy przygotować grzanki. Kromki
chleba kroimy w kostkę, następnie wrzucamy na patelnię , polewamy
oliwą i podsmażamy, aż będą chrupiące i złociste.
Gdy warzywa zmiękną blendujemy je na gładki krem. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Przy nakładaniu do miseczki dodajemy grzanki,
fetę i
natkę.SMACZNEGO !