ßßß
Potrzebujemy:małe opakowanie pierożków z mięsempomidora (wykroić twarde części, aby nie miał pestek)ogórka (podobnie jak z pomidorem, bez pestek)małą puszkę kukurydzykawałek ok 20 dg sera żółtegoczerwoną paprykęszynkę w kawałku (również ok. 20 dg)śmietanę 12% (1-2 łyżki)musztardę (ok. łyżeczki)sól i pieprzWarzywa myjemy, ogórka i pomidora obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Podobnie kroimy ser i szynkę. Pierożki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem oraz śmietaną wymieszaną z musztardą. Proponuję przed podaniem schłodzić w lodówce.Oczywiście śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym, lub dodać majonez. Ja robiłam jak zwykle, z tego co było w lodówce:)Smacznego!