Wykonanie
Nosiło mnie, aby coś upiec. Rzadko mam poczucie, że słodkości nie wychodzą nam na zdrowie, ale tego dnia coś mi podpowiadało, że mój wypiek musi być zdrowy. Pogrzebałam w szafce pod oknem, wyciągnęłam co było i wyszły takie oto muffiny:

Składniki:pół szklanki
płatków owsianychpól szklanki
otrębówszklanka
mąki pszennej pełnoziarnistej2 łyżeczki
proszku do pieczeniagarść
sezamugarść
orzechów włoskichgarść pestek
słonecznika4 pełne łyżki miodu’pół szklanki
mleka1 duże
jajko50 g roztopionego
masła1
jabłko starte na najdrobniejszej tarceTradycyjnie już suche składniki mieszamy w jednym naczyniu, mokre – w drugim. Następnie wlewamy mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec dodajemy starte na drobnej tarce
jabłko. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy w 180 stopniach (góra-dół) ok 20-25 minut.Może smakiem nie zachwycają jak
czekoladowe czy
malinowe, ale są świetne jako przekąska, a do tego żadnych wyrzutów sumienia:)