ßßß
składniki:2 jajka1/2 litra mleka (najlepiej 3,2%)szczypta soli200 g mąki pszennej tortowej (można dać więcej)1 łyżka kakao3 łyżki oleju rzepakowegonadzienie:4-5 bananówkrem orzechowy (proponuję Nutellę lub krem orzechowy z lidla)3 łyżki masła do odsmażeniacukier puder i kakao do posypaniaWszystkie składniki na ciasto miksujemy. Następnie odstawiamy na 20 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Naleśniki smażę na patelni beztłuszczowej, którą przed pierwszym naleśnikiem smaruję odrobiną tłuszczu.Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na to kładziemy pokrojone w grube talarki banany, i składamy np. 2-krotnie.Przed podaniem, na patelni rozpuszczamy masło i na nim podgrzewamy zwinięte naleśniki.Smażymy na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki możemy posypać dodatkowo cukrem pudrem i kakao.Smacznego!