Wykonanie

Polecamy wspaniałe desery z wykorzystaniem
przetworów owocowych ETERNO. My ostatnio jedliśmy gofry z
bitą śmietaną i
papają w
syropie z kwiatu czarnego bzu . mhhh, pycha...

Składniki:
Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNO
Bita śmietanaGofry:2 szklanki
mąki2 szklanki
mleka2
jajka6 łyżek
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cukruszczypta
soliPrzyrządzanie gofrów:
Żółtka oddzielić od
białek. Wymieszać
żółtka,
mleko,
mąkę,
proszek do pieczenia,
olej i
sól na jednolitą masę. Dokładnie ubić
białka i delikatnie wymieszać z
ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (ok 2 minuty), uważać, żeby nie przypalić.

Podawanie: na gofry ułożyć
bitą śmietanę i polać
owocami papai.Możecie użyć również innych
przetworów ETERNO, np.:
mango z żurawią,
mango z
wanilią,
kiwi (plastry trzeba pokroić w kostkę),
ananas w syropie waniliowym lub
ananas w syropie kawowym.Smacznego!Przepis bierze udział w akcji: