ßßß
Polecamy wspaniałe desery z wykorzystaniem przetworów owocowych ETERNO. My ostatnio jedliśmy gofry z bitą śmietaną i papają w syropie z kwiatu czarnego bzu . mhhh, pycha...
Składniki:Papaja z kwiatem czarnego bzu ETERNOBita śmietanaGofry:2 szklanki mąki2 szklanki mleka2 jajka6 łyżek oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cukruszczypta soliPrzyrządzanie gofrów:Żółtka oddzielić od białek. Wymieszać żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Dokładnie ubić białka i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (ok 2 minuty), uważać, żeby nie przypalić.
Podawanie: na gofry ułożyć bitą śmietanę i polać owocami papai.Możecie użyć również innych przetworów ETERNO, np.: mango z żurawią,mango z wanilią,kiwi (plastry trzeba pokroić w kostkę),ananas w syropie waniliowym lub ananas w syropie kawowym.Smacznego!Przepis bierze udział w akcji: