Wykonanie

Jakby po wczorajszym dniu
czekolady było komuś za mało słodkości, to moja dzisiejsza propozycja jest dla niego idealnaSernik na ciemnym,
kakaowym spodzie.Masa serowa jest z mojego wielkanocnego przepisu.Do
kakaowego spodu potrzebujemy:2,5 szklanki
mąki0,5 szklanki
kakao0,5 szklanki
cukru1
cukier waniliowy6
żółtek1
margaryna2 łyżeczki
proszku do pieczeniaCiasto zagniatamy jak typowe ciasto kruche. Łączymy ze sobą
margarynę z
cukrem, dodajemy
żółtka i ucieramy.Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem.Przechodzimy do przygotowania masy serowej. Przepis na masę
serową tu: http://kuchmiszmasz.blog.pl/2013/03/29/moja-zmodyfikowana-wersja-sernika-zlota-rosa/Masę wlewamy na ciasto i pieczemy w temperaturze 180*Cprzez 60 minut na termoobiegu.SmacznegoSernik przerósł sam siebie i moje oczekiwania też






Brak powiązanych wpisów.