Wykonanie
Składniki:ćwiartka średniego
arbuza2 okrągłe
sery briesałataporządna garść łuskanego
słonecznikabułka tartajajkooliwasok z 1/4
cytrynycukier,
pieprz,
sólSposób przygotowania:
Sałatę rwiemy,
arbuza kroimy na spore kawałki. Wrzucamy do miski, dodajemy
sok z cytryny, 1 łyżkę
oliwy, po szczypcie
soli i
pieprzu oraz 2 porządne szczypty
cukru. Delikatnie mieszamy i rozkładamy na talerzach.
Słonecznik prażymy na suchej patelni aż zbrązowieje. Odkładamy.
Sery panierujemy w
jajku i
bułce tartej, po czym smażymy na rozgrzanej
oliwie, uważając, by
ser nie wypłynął przez panierkę. Po usmażeniu kroimy
serki na 4 części i układamy na sałacie i
arbuzie. Na koniec posypujemy prażonym
słonecznikiem.

30/06/2011Krycha i Zdzichu« Charakterny kapuśniak z
młodej kapuchyO
świni, która chciała być krową, czyli
wieprzowina a’la Strogonow »