Wykonanie
Święta, święta i po świętach. Minęły w miłej i rodzinnej atmosferze, przy pysznie zastawionym
stole, tylko pogoda za bardzo nie dopisała. A jutro już do pracy, oj przydałby się jeszcze taki wolny dzień na odpoczynek. Nie wiem czy kojarzycie taki okrągły
serek z
ananasem i
orzechami.Mój Junior go uwielbia i zawsze jak robimy razem zakupy wrzuca go do koszyka. Zapytał się mnie ostatnio, czy
mogę zrobić podobny
serek sama. No to pokombinowałam i zrobiłam, wyszedł bardzo zbliżony w smaku, najważniejsze że Juniorowi bardzo smakował i stwierdził, że już nie muszę kupować tego
serka w sklepie, bo wystarczy ten mój.
Powiem Wam, że wyszedł bardzo fajny
serek-pasta na kanapki.Zapraszam :-)Składniki:- 200 g
twarogu półtłustego- 1 łyżeczka
jogurtu naturalnego- 3 drobno pokrojone krążki
ananasa z puszki (użyłam Happy Frucht)- 4-5 łyżeczek mielonych
migdałów (użyłam BackMit)- garść
orzechów z mieszanki studenckiej (użyłam KRESTO)- 2-3 łyżeczki
ksylitolu- mielone
migdały do obtoczenia kuleczek (użyłam BackMit)Przygotowanie:Do miski wkładamy
twaróg,
jogurt i drobno pokrojone
ananasy. Mieszamy ze sobą widelcem. Dodajemy
ksylitol i mielone
migdały, jak nie macie
ksylitolu to dodajcie
cukier. Mielonych
migdałów dodajemy tyle, aby można było bez problemu lepić kuleczki.Musimy zmoczyć dłonie i lepimy z
twarogu kuleczki, obtaczamy je w mielonych migdałach i układamy na talerzyku, ja dodatkowo pocięłam papierowe rurki i wbiłam je dla ozdoby.Takie kuleczki podajemy na kanapki, super smakują z
chlebkiem chrupkim.