Wykonanie


Składniki:6 placków tortilla0,5 kg
mięsa mielonego wieprzowego1 puszka
pomidorów krojonych2 łyżki
ketchupu pikantnegopo kilka łyżek
kukurydzy,
fasoli czerwonej,
groszku i
marchewki (u mnie z puszki)
przyprawy:
sól,
pieprz,
pieprz cayenne,
papryka słodka,
oregano,
bazyliaoliwa (do smażenia)WykonanieZaczynam od przygotowania farszu. Na patelni rozgrzewam
oliwę i smażę
mięso mielone. Przyprawiam i mieszam. Zalewam szklanką
wody i duszę kilkanaście minut. Dodaję
pomidory oraz
ketchup. Wszystko razem mieszam, pod koniec zdejmuje pokrywkę, aby zredukować nadmiar płynów. Na koniec dodaje warzywa. Rozkładam placek tortilli, ułożyłam kilka łyżek farszu na środek i zwijam tortillę jak krokieta. Mam blachę grillową do piekarnika i na niej ułożyłam na niej tortillę i wkładam na kilka minut do piekarnika (by podgrzać jedynie placek, można też ułożyć tortillę na patelni grillowej na chwilę).SMACZNEGO!!!


