ßßß Cookit - przepis na Kapusta po japońsku

Kapusta po japońsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
pół główki kapusty białej
filet z kurczaka
0,5 kg pieczarek
0,5 kg marchewki
2 cebule
2 kostki rosołowe
przyprawy: kminek, sól, pieprz
mały słoiczek ketchupu
Przygotowanie
Kapustę szatkuje, przekładam do garnka . Dwie kostki rosołowe rozpuszczam w szklance wody i wlewam do kapusty. Gotuję. W tym czasie filet z kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę, przyprawiam i smażę na rozgrzanym oleju. Marchew i pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do kapusty. Doprawiam solą, pieprzem, dodaje kminek. Wrzucam do garnka także mięso. Dodaje mały słoiczek ketchupu i gotuję jeszcze 10 minut.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/02/kapusta-po-japonsku.html