Wykonanie
Niestety nie udało mi się zrobić przekroju... zanim się zorientowałam wszystkie kawałki znikły!!! Na pewno, gdy
będę to robić następnym razem, dodam kolejne zdjęcie:)

Składniki:1opakowanie
ciasta francuskiegofilet z kurczakamały
brokuł1/2 puszki
kukurydzy20dkg
pieczarekoliwa z oliwekząbek
czosnkujajkoPrzygotowanie
Kurczaka kroję w drobną kostkę i smażę na
oliwie. Przyprawiam. Dodaje
śmietanę i przeciśnięty przez praskę
czosnek.
Brokuł dzielę na małe różyczki, gotuje al dente. Płaty ciasta rozkładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruje roztrzepanym
jajkiem .Następnie rozkładam farsz
kurczakowo -
śmietanowy na cieście zostawiając 2 cm przerwę od brzegu w równomiernych odstępach i do każdej porcji dokładam kawałki
brokułu. Na końcu roluje płaty ciasta w ruloniki i smaruje na wierzchu roztrzepanym
jajkiem. Nożem dziele na bułeczki. Piekę w rozgrzanym piekarniku 190 C ok. 30 minut do czasu gdy roladki pięknie się zarumienią. Najlepsze są ciepłe:)