Wykonanie
łatwa w wykonaniu potrawa, nadająca się zarówno na codzień jak i na przyjęcie gości. Bardzo bogata
smakowo i aromatyczna, a do tego pięknie się prezentuje. Zdecydowanie polecam
Potrzebujesz:1 opakowanie
ciasta francuskiego1 małego
brokuła1 podwójną
pierś kurczaka1
kostkę rosołową6 większych
pieczarekser żółtyketchupczosnek granulowany1
jajkoPrzygotowanie:
brokuła podziel na małe różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki
cukru. Odcedź i przelej zimną
wodą.
Kurczaka pokrój w niewielkie kawałki. Wymieszaj 3 łyżki
oliwy z pokruszoną
kostką rosołową i dodaj do
mięsa. Bardzo dokładnie wymieszaj.
Pieczarki obierz i pokrój w półplastry. Usmaż na bardzo mocno rozgrzanej
oliwie cały czas trzymając je na największym możliwym ogniu. Gy się ładnie zezłocą przełóż do miseczki, a na tej samej patelni usmaż
mięso.Płasko rozłożone ciasto posmaruj
ketchupem w środku. Całe posyp granulowanym
czosnkiem.Na
ketchup ułóż
brokuły,
kurczaka i
pieczarki. Posyp startym
żółtym serem. Brzegi ciasta ponacinaj w skośne pasy i pojedynczo przeplataj pod skosem.
Warkocz przenosimy razem z papierem na blachę do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym
jajkiemWstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut.Smacznego!