Wykonanie

Składniki:4
pomidory,2 kulki
mozzarelli,1/2 świeżego
ogórka,pęczek
szczypiorku,2-3łyżki
majonezu,1-2 łyżki
śmietany 18%,4-5 ząbków
czosnku,
sól,
pieprz,kilka listków
bazylii,kawałek
sera żółtego ( 2 plasterki).Przygotowanie:
Sos majonezowo czosnkowy:
majonez,
śmietanę wymieszać z odrobiną
soli i
pieprzu oraz wyciśniętymi ząbkami
czosnku.
Ogórka,
pomidory oraz
mozzarellę pokroić w plastry. W koło półmiska poukładać na przemian
pomidory,
ogórki i
mozzarellę. Posypać pokrojonym
szczypiorkiem. Na środek poukładać na płasko plastry
pomidora - polać je
sosem majonezowo czosnkowym oraz posypać
startym serem żółtym. Listki
bazylii powkładać
między warzywa. Na koniec posolić i popieprzyć.Smacznego!!!